joi, 14 ianuarie 2016

Valoarea unei fete creștine

   În cele ce urmează, îmi doresc să mă adresez vouă, fetelor de orice vârstă. Vreau să împărtășesc cu voi un mesaj adresat nouă, scris din perspectiva unui bărbat. Un eseu despre adevăratele valori pe care Dumnezeu, și un băiat credincios, le apreciază la o fată. Eseul face parte din cartea ”Miros de cer, într-un vas de lut”, scrisă de Cristian Boariu. Sper ca aceste cuvinte să ne ajute să ne ajustăm viața în conformitate cu principiile biblice.
 ”Am auzit recent de o fată care a invitat pe un băiat în oraș. Sau pe o fată care, pentru un ”Te iubesc” pasional, s-a dăruit gratis înainte de căsătorie. Sau de o fată care, pentru o poșetă nouă și o pereche de blugi, a coborât standardele crezând că banii sunt mai importanți decât curăția minții și a trupului.
   Întâlnești fete pentru care valorile adevărate sunt la exterior. Farduri, rujuri, solarii, machiaje, haine mulate, toate realizate cu scopul de a atrage privirea. Pentru că lucrurile ieftine trebuie împodobite și au nevoie de reclame multe (dar aceste fete nu știu acest principiu de marketing). Cine are puțin în interior întotdeauna va pune preț pe exterior, că altceva ”de preț” nu are...
   Diavoulul are un scop pentru care se luptă enorm: să ne arate că lucrurile ieftine sunt scumpe, iar pe cele scumpe să le ieftinească ca să pară vechituri. Să le spună fetelor că ”oricum te căsătorești cu el”, deci poți să-i permiți prietenului orice. Că ”oricum veți fi împreună toată viața, ce să mai așteptați până la nuntă?”
   Dumnezeu ne învață altceva, însă. Biblia scoate în evidență fete care au marcat istoria prin ascultare de Dumnezeu. Acea fată a lui Caleb nu s-a dat unuia cu o mașină de ultimul răcnet, nici unuia cu mușchi sau fițe, ci unui biruitor. Băieții care biruiesc ispitele lumii, care vin de la părtășia cu Dumnezeu și uimesc prin principiile pe care le au. Băieți, care nu caută fete ieftine, ci fiice de Rege.
   Estera a luat de la curtea împărătească doar ce era necesar (Estera 2:15). Dacă s-ar fi bazat pe exterior, ar fi murit împreună cu poporul evreu. Ea avea însă un interior unde postul și rugăciunea erau valori inestimabile cu care a putut ”cumpăra” viața unei națiuni.
   Pregătirea pentru căsătorie nu se face cu telenovelele în față, nici cu starurile de la Hollywood luate ca exemplu (de ieftineli) care au ”n” divorțuri în spate. Nu! Fiicele Regelui se pregătesc altcumva pentru căsătorie. Pentru ele nu va conta marca telefonului, nici dacă e chirie sau casă cu trei etaje. Nu! Pentru ele va conta dacă băiatul e mereu prin preajma Regelui, ca să știe cum să se comporte cu o fiică a Lui.
   Valoarea unei fete creștine e dată de hărnicia ei. Proverbe 31 nu este un capitol ”de groază” pentru ea, ci un capitol exemplu. În epoca fast-food, a-ți aștepta soțul cu mâncare gătită azi e o raritate. Dar nu uitați că familia unită, care stă în jurul mesei acasă, reprezintă o mare binecuvântare. (Ps. 128:4)
   Valoarea unei fete creștine e dată de disponibilitatea de a da viață. A fi mamă nu e pe placul societății de azi, dar e o cinste ca Cel ce e Viață să te folosească pe tine pentru a da naștere unor noi vieți. Iar ca să modelezi inima unor micuți e nevoie ca să fii tu modelată înainte de caracterul Regelui.
   Valoarea unri fete e dată de Biblia ei personală. E cel mai folosit obiect din poșeta ei și cel mai de preț. Și cu siguranță va ”căuta” un băiat care să nu fie străin de versetele de aur ale acestei Cărți.
   Pentru toate fetele valoroase am scris asta. Pentru cele care în căminele de la facultate se luptă să se păstreze curate. Pentru cele care nu-și dau deloc ușor numărul de telefon. Pentru cele care nu ies în evidență și nu atrag privirile prin lucrurile lumii. Pentru fetele care la facultate le găsești în sălile de la bibliotecă învățând, nu pe la cluburi, banchete și petreceri.
   Pentru cele care luptă din greu cu curentul de lângă ele. Pentru cele care merg la rugăciune, la bolnavi în vizită și pe care puțini băieți le întreabă: ”Ce mai faci?”. Pentru fetele acelea valoroase care se întreabă mereu dacă chiar merită să se păstreze curate, când își văd colegele în aventuri după aventuri. Pentru fetele care în ziua nunții nu te pun pe gânduri pe tine ca slujitor, ci știi sigur că intră în biserică curate.
   Pentru fetele care vor da naștere la viitori predicatori, misionari, cântăreți, medici creștini, scriitori creștini, martiri, evangheliști, băieți de valoare.
   Pentru fetele care vor zâmbi nu doar în ziua nunții la aparatul foto. Pentru fetele care vor merge cu încredere în Dumnezeu înainte știind că fiicele Lui care se păstrează curate vor trece prin viață cu sufletul ușor și cu cântări de laudă în viitoarea familie...
   Pentru fetele pe cale de dispariție în societatea de azi, dar care nu vor dispărea niciodată din viziunea lui Dumnezeu pentru un cer cu flori, cu străzi de aur, cu alb și cu albastru.”

 Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să ajungem astfel de fete!
Ps. Recomand cu căldură cartea aceasta cu eseuri creștine pentru suflet, semnată de Cristian Boariu!
Se poate comanda online, de pe site-ul: http://gramma.ro/produse/m1/5833/40/68/Miros-de-ceruri-intr-un-vas-de-lut

2 comentarii:

  1. Felicitări, Miriam! Domnul să-ți pregătească un viitor binecuvântat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și așa să fie! :) Totuși, rândurile aparțin fratelui Cristian Boariu. Fiți binecuvântat!

      Ștergere