marți, 26 ianuarie 2016

Dincolo de aparențe

   La prima vedere, ne facem o anumită impresie unii despre alții. La a doua, însă, personalitatea din spatele măștii ni se revelează mai clar. Dar numai după ce stăm puțin la o vorbuliță, putem cunoaște cu adevărat cine este străinul din fața noastră... străinul care treptat ne devine prieten. Numai deșirându-ne o părticică de poveste putem cunoaște adeăvaratul chip din spatele aparențelor.

  Din nefericire, lumea în care trăim se bazează foarte mult pe aparențe. Frumusețea chipului, parfumul bogăției, strălucirea faimei sau marca hainei pe care o porți. Dar dincolo de ceea ce ”pare”, se află ceea ce ”este”.


  Îmi plac mult acei oameni, care, la prima vedere nu au nimic deosebit care să atragă privirile. Și, în instanță, îți faci o impresie despre ei care nu depășește limita modestiei. Dar, la un moment dat, ajungi să îi cunoști. Și atunci realizezi că percepția ta în ceea ce îi privește nu mai depinde de exterior, ci de interior. Ajungi la un moment în care aparența pălește în fața esenței. Cultura, educația și bunul simț de care dă dovadă o persoană, înțelepciunea și modestia, dragostea și mărinimia, remodelează frumusețea, fie ea și exterioară, a unei persoane. Când ajung oamenii să te cunoască, nu te vor mai privi ca pe o persoană frumoasă pentru chipul tău, ci pentru sufletul tău iubitor.


   Când ajungi sî cunoști o persoană ți se schimbă întreaga percepție asupra ei. Poate că, la prima vedere te impresionează tenacitatea și îndrăzneala ei, pentru ca mai apoi să-ți dai seama cât de ”needucată” este. Poate că la început îți sar în ochi trăsăturile feței, delicatețea și gingășia chipului, pentru ca mai apoi să fii șocat de brutalitatea și superficialitatea caracterului ei.

   Prima impresie se dovedește de cele mai multe ori a nu fi și cea adevărată. Și de multe ori, impresiile noastre nu ilustrează realitatea. Cu toate acestea, un lucuru e sigur: ”Omul vede ce izbește ochiul, dar Dumnezeu cunoaște inima.”
Și, la urma urmelor, oricât de frumoase sunt aparențele, ceea ce contează pentru totdeauna este ESENȚA.

 Dincolo de aparențe, dincolo de roca rece și noroioasă, dincolo de ceea ce izbește ochiul, se află esența, aurul cel mai strălucitor, sufletul curat!
  Alege să privești DINCOLO DE APARENȚE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu