vineri, 15 ianuarie 2016

Fii bun, întotdeauna!

   Nu poți cunoaște niciodată o persoană atât de bine încât să fi în măsură să o judeci. Și atunci când ajungi să o cunoști nu mai ai niciun motiv să o judeci.
   Nimeni nu poate ști cum este să fii îndrăgostit dacă nu a iubit vreodată. Nu poți ști cum este să fi părinte, dacă nu ai fost unul, încă. Nu înțelegi cum este să fi fericit dacă nu ai experimentat vreodată fericirea adevărată. Nu ești în stare să judeci o persoană, numai dacă o cunoști. Și odată ce ai ajuns să o cunoști, nu vei mai vrea să o judeci.
   Înainte de a îndrepta arătătorul către celălalt, să ne uităm atent la cele patru degete îndreptate înspre noi. Să ne scoatem mai întâi bârna din ochii noștrii și abea apoi, dacă vom mai avea ce, să ne ocupăm de paiul din ochii clorlalți.
   Fiecare persoană pe care o întâlnești duce o bătălie despre care tu nu știi nimic.
De aceea, fii bun cu toți, chiar dacă nu par că ar merita bunătatea ta! Iubește necondiționat, dar nu într-un mod naiv! Totuși, iubește, pentru că numai dragostea întinde punți acolo unde mândria, răutatea și gelozia ridică ziduri! Dăruiește cuvinte frumoase, ziditoare, fapte bune, sfaturi pline de înțelepciune! Ajută atunci când este nevoie de ajutor! Și împarte bucurie oriunde te afli!

   Fii bun; întotdeauna! :)




Un comentariu: