luni, 25 ianuarie 2016

Mii de daruri

  Harul și binecuvântarea lui Dumnezeu este revărsată peste noi din plin. Suntem mai mult decât binecuvântați. Chiar și atunci când nu ne dăm seama.
  În primul rând, suntem binecuvântați prin părinți. Știu, copii fiind, fiecare dintre noi ne-am dorit la un moment dat să facem schimb de părinți cu cei ai prietenilor noștrii. Ce bine că Dumnezeu nu ne-a ascultat! Ce am mai fi regretat acum... Nimeni nu ne iubește și nu ne va iubi vreodată mai mult ca ei. Cu excepția lui Dumnezeu. El și ei vor fi mereu susținătorii noștrii din umbră... Cei pe brațele cărora ne vom putea legăna oricând... Cei a căror lacrimi nu vor înceta să curgă atunci când vom fi în suferință... Cei ai căror cuvinte nu vor seca niciodată, când vom avea nevoie de vreun sfat... Cei ale căror rugăciuni vor fi necurmat îndreptate către Cer, pentru noi... Cei care ne iubesc... cei care ne sprijinesc, cei care ne protejează, cei care ne sunt dăruiți ca un DAR. EI sunt darul nostru ceresc, darul de la Dumnezeu.

  În al doilea rând, suntem binecuvântați prin frați și surori, prieteni și colegi. Oamenii cei prin care Dumnezeu ne arată cât de frumoasă este prietenia... cât de frumoasă este dragostea... cât de frumoasă este loialitatea... cât de frumoasă este fraternitatea, altruismul, sociabilitatea. Momentele grele nu vor lipsi. Dar să nu uităm niciodată vremurile bune pe care le-am trăit împreună.


  În al treilea rând, suntem binecuvântați prin lucrurile pe care le primim, dar și pentru lucrurile pe care suntem în stare să le oferim. Suntem binecuvântați prin lucrurile cu care suntem înconjurați. Prin firul de iarbă care se clatină la cea mai mică adiere de vânt...prin razele de soare care ne luminează calea, ziua, zâmbetul... prin fluturii colorați care zburdă grațios din floare în floare... chiar și prin fulgii de zăpadă care dansează voios... prin fereastra aburită... prin frunzele ruginii care se despind de pe ram... prin ciclurile vieții...

   Cu toate astea, suntem binecuvântați peste măsură prin oameni frumoși, prin cuvinte frumoase, prin experiențe deosebite, prin trăiri autentice... Și mai ales, prin DARUL de a vedea, simți, auzi și trăi toate aceste lucruri.

   Viața este formată din mii de daruri. Suntem binecuvântați mai mult decât am merita. Și prin toate acestea Dumnezeu să fie slăvit și onorat!
  ”Îți mulțumim Doamne pentru tot harul de care ne faci parte!
   Mulțumim pentru bucuriile clipei și pentru nădejdea veșniciei!
   Mulțumim pentru tot și te rugăm: dă-ne înțelepciunea de a prețui aceste daruri minunate!”
 

   Suntem binecuvântați... cu mii de daruri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu