miercuri, 9 aprilie 2014

Tocmai asta e frumos la oameni, faptul ca sunt atat de diferiti!

Noi, oamenii suntem atat de diferiti si de multe ori nu ne intelegem unii pe altii tocmai din acest motiv. Dar stiati ca tot acest lucru, faptul ca suntem atat de diferiti, ne face speciali si valorosi? Daca toti am fi la fel, atunci unde ar mai sta originalitatea, si valoarea fiecaruia?
   Imaginati-va doar cum ar fi un curcubeu format doar dintr-o culoare, de exemplu doar rosu?! Nu ar mai avea acelasi farmec. Nu ar mai fi curcubeu, nu-i asa? Sau cum ar fi un camp plin numai de lalele galbene? Nu ar mai fi atat de frumos si apreaciat. Totul ar fi atat de comun, atat de banal, atat de lipsit de farmec si culoare! Daca toti oamenii am fi la fel, atunci lumea ar fi un loc plictisitor. Dar Creatorul a stiut cum sa ne creeze astfel incat viata noastra sa aibe farmec, culoare si valoare. Frumusetea sta in diversitate!
   Unii oameni scriu in partea dreapta, altii in partea stanga, iar altii drept. Cu toate acestea, nu putem spune ca un scris este urat doar pentru ca este inclinat in partea stanga. La fel este si cu celalalte stiluri de scris. Am vazut fel de fel de scrisuri frumoase si in partea stanga si in partea dreapta si drept. Si cu toate acestea, de fiecare data cand ma uit la mai multe persoane cum scriu imi rasare zambetul pe buze. De ce? Pentru ca niciunul nu este la fel. Si atunci ma gandesc la cat de frumos si cat de minunati suntem, datorita acestei diversitati.
   Oamenii se diferentiaza dupa stil de viata, mod de gandire, nivel de educatie, atitudine, fel de a vorbi, credinte, dorinte, gusturi, preferinte, scopuri in viata, imbracaminte, obiceiuri, cultura, traditii, limba natala, rasa, culoare s.a.m.d. Noi suntem diferiti pentru ca asa ne-am nascut si pentru ca am crescut intr-o lume diferita. Asa au fost si parintii nostri si asa a creat Dumnezeu intreaga omenire.
   Si de multe ori nu ne intelegem, tocmai din acest motiv. Pentru ca nu ne potrivim. Pentru ca suntem prea diferiti. Ce ar fi daca toata mancarea ar consta intr-un singur fel de mancare? Daca ar fi numai piuree de cartofi, unde ar mai fi supa sau desertul Sau nu avem nevoie de ele? Ba da, pentru ca fiecare se completeaza reciproc! Daca ar fi doar un fel de mancare, atunci nu ne-ar cadea bine la stomac. Dar asa...toate ne fac viata mai bogata si organismul nostru va putea functiona normal. Pentru o viata sanatoasa este nevoie de diversitate in toate domeniile: in gastronomie, in medicina, in gandire etc. E nevoie si de soare, dar si de ploaie pentru ca plantele sa creasca. E nevoie si de caldura si de frig pentru o viata normala. Atat rasul cat si plansul sunt necesare pentru o viata buna. Pentru ca un copil sa creasca frumos, are nevoie si de laude, dar si de cearta cateodata.
   Pentru a forma un intreg este nevoie de parti diferite, dar care puse laolalta se completeaza reciproc. Ganditi-va la magneti. Care parti se atrag? Cele opuse. Da, + cu - si - cu +. Nu e niciun folos doua +-uri sau doua - -uri. Unitatea se formeaza doar din doua parti opuse, aduse laolalta.
   Trebuie doar sa ne acceptam unii pe altii si sa ne unim. Unitate inseamna putere. Se pare ca europenii au stiut aceasta, deoarece au ales deviza Europei: "Unitate in diversitate" . Aceasta ar fi bine sa fie si deviza noastra, pentru ca diferitele culturi, civilizatii, limbi, obiceiuri, caractere, opinii, stiluri de viata, preferinte sunt un atu pentru noi. Astfel se propune o cale de unire a eforturilor pentru a lucra impreuna la mentinerea pacii si pentru prosperitate...pentru ca doar impreuna putem invinge!
   Tocmai asta e frumos la oameni, asta ne ajuta sa invingem, faptul ca suntem diferiti. Dar totusi de Dumnezeu iubiti! :)

Si nu uita: "Oamenii spun, arata si ofera ceea ce au in suflet."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu