luni, 30 iunie 2014

Trece timpul...

   A trecut ceva timp de cand nu am mai postat... Si timpul nu a tinut cu mine. Timpul nu asteapta dupa nimeni, defapt. Dar astazi as vrea sa sa opreasca putin pe loc, caci vorbesc despre el.
   Asistam in fiecare zi la maratonul timpului, care fuge atat de repede, incat nu-l mai putem urmari. Pierdem sirul, sarim randuri, uitam si ne ametim. Acum este dimineata si acum este iar noapte. Suntem cuprinsi ca intr-un vartej, de timp, de oameni, de cuvinte... Si pana sa ne revenim, am si uitat ce-aveam in minte.
 Timpul si omul nu vor putea vreodata face echipa. Primul este incapatanat sa mearga inainte, ori cat de mult l-ar implora cel de-al doilea sa mai zaboveasca. Si totusi, Dumnezeu a lasat timpul ca sa lege prietenii, sa creeze momente speciale, sa stearga mania, sa inmulteasca dragostea, sa nasca speranta... iar la sfarsit, sa le lege pe toate intr-un album de sentimente si imagini...de amintiri!
  Timpul nostru este finit, este impartit in ani...anii in luni...lunile in saptamani...saptamanile in zile...zilele in ore...orele in minute...minutele in secunde si tot asa. Dar toata viata ni se scurge ca o singura clipa! Si ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce am lasat in urma noastra, ce fel de oameni am devenit, ce prietenii ne-am facut, ce sentimente si trairi am experimentat... Viata nu este o pierdere de timp sau, cel putin, nu ar trebui sa fie. Viata ta si viata mea are un scop binedefinit pe care trebuie sa il implinesti, daca vrei sa dai vietii tale o nuanta. Este viata ta, alegerea ta, darul, dar si responsabilitatea ta!
   Traieste, astfel incat, atunci cand vei fi batran, sa nu regreti nimic din ce-ai facut! Traieste azi, asa cum ai vrea sa fi trait, atunci cand vei sta in fata Creatorului! Traieste pentru suflet! Traieste cu folos!  Traieste pentru Cer! :)

    Imi doresc ca timpul sa-ti aduca numai bucurii si amintiri frumoase, drag cititor!

  "La sfarsit, cand scazi si  cand aduni, cand timpul ce ramane e cat sa-l ti in pumni, sa-ti fie gandul linistit si inima senina, ca ai trait frumos si viata ti-a fost plina!”