vineri, 22 ianuarie 2016

Ești iubit!

  Dragostea... cel mai frumos sentiment din lume. Cea mai frumoasă emoție. Cea mai mare bucurie. Cea mai citită poezie... Să iubești și să fi iubit... Ce poate fi mai minunat?

   În complexitatea și splendoarea cu care am fost creați, purtăm înlăuntrul nostru o sclipire eternă. Purtăm în noi dorința de a fi iubiți și nevoia de a iubi, la rândul nostru. Suntem dependenți de dragostea celor din jur, de admirația și aprecierea prietenilor, de cuvintele alese cu grijă din partea familiei și chiar și de încuviințarea tăcută a celorlalți oameni.


Dragostea se manifestă sub diferite forme. Și ar fi atât de multe lucururi de vorbit când vine vorba de dragoste... că nu ne-ar ajunge o viață întregă ca să-i colindăm toate camerele și să-i descoperim toate comorile.

”Te iubesc” sunt doar două cuvinte. Dar semnificația lor te poate face să zbori de bucurie. Să știi că ești prețuit te face să vezi viața cu alți ochi. Când iubești, totul este roz. Pentru că dragostea face totul frumos!


În zilele noastre, acest minunat ”te iubesc” s-a  devalorizat mai mult decât ne place să credem. Au devenit niște litere așezate frumos într-un cuvânt, niște cuvinte atrăgătoare formând o propoziție oarecare. O auzi pe stradă, în filme... o citești în cărți, o citești în ziare... dar totul sună gol. Ca și cum, au luat doar sticluța, dar nu și esența.
   Rar mai găsești câte un ”te iubesc ”din inimă. Și acesta, luat în derâdere.
   De ce? Pentru că iubirea adevărată e scumpă și nu oricine capabil să plătească prețul.
În comparație cu cea care se promovează în ziua de azi, iubirea înseamnă sacrificiu, iubirea îneamnă să te pui pe tine pe locul doi. Iubirea se gândește numai la bine. Nu se mânie, nu se gândește la rău. Iubirea oferă fără a aștepta ceva în schimb. Iubirea iartă, chiar dacă nu e corect. Iubirea se jertfește.



Și cum am putea vorbi despre dragoste fără să vorbim despre cel mai iubitor om care a existat vreodată?!


A suferit batjocuri, ură, dușmănie... a suferit bătăi, biciuri și cunună de spini... a suferit trădare, singurătate și durere cumplită... a suferit răstignirea pe o cruce blestemată și moartea... A făcut toate acestea din dragoste... pentru tine! El, dragostea întrupată.
   Nu a meritat nimic din toate acestea, dar a ales să poarte vina ta pe umerii Lui. A ales să te iubească până la moarte... și dincolo de ea. Pentru că, în final, dragostea a biruit! Hritos a murit.
Dar a înviat!
   Isus Hristos te iubește și astăzi! Isus te așteaptă să-i cazi la piept, să-I deschizi ușa să intre în inima ta. Primește darul! Primește dragostea ce s-a jertfit pentu tine! Nu vei găsi vreodată o dragoste mai mare! <3

 Încă mai ai îndoieli?
Da. Ești iubit! Și această iubire este nepieritoare.
Pentru că Însuși Dumnezeu te iubește!

  • "Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Etiopia şi Saba în locul tău. De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta." Isaia 43: 1-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu