duminică, 7 septembrie 2014

Când vrei să faci binele...

   Ni se întâmpă de multe ori că tocmai atunci când vrem să facem un bine ne iese rău, când vrem să arătăm bunătate, arătăm răutate... Se pare că nu suntem singurii. La fel spunea și apostolul Pavel: "când vreau să fac binele, răul este lipit de mine."
Întotdeauna când copiii lui Dumnezeu vor să facă o faptă bună, Satan se luptă să-i împiedice. Această problemă este de când lumea și pământul.
 
Totuși, adevăratele motive sunt cele care determină ceea ce vom clădi, până la urmă. Înainte să faci un bine, gândește-te de ce vrei să îl faci, care sunt motivele reale care stau la baza dorinței tale de a face ceva bun. Poate că îmi vei răspunde că nu contează motivele, contează faptele.
   Dumnezeu se uită, însă la inima omului și nu la fața lui. Pentru El contează de ce faci ceea ce faci. Din ce dorință tainică izvorăște fapta ta? Poate că vrei să ajuți pe cineva, dar înlăuntrul tău aștepți laude din partea celorlalți. Poate ești mândru sau vrei să demonstrezi oamenilor cât ești tu de bun... și apoi te mai miri de ce nu reușești să duci acel lucru la bun sfârșit. Domnul vrea o inimă sinceră și deschisă. El se bucură când tu îți ajuți semenii, când îi încurajezi și le arăți dragostea lui Dumnezeu. Se bucură când faci un bine, dar vrea ca acest bine să fie făcut din dragoste, altfel nu îl primește.
 

   Data viitoare când vei încerca să faci un bine și vezi că nu îți iasă, analizeză-ți motivele pentru care vrei să-l faci. Nu uita că Dumnezeu vrea ca să fii aur curat. Și te vrea plin de dragoste!
 


                              





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu