marți, 16 aprilie 2013

Lumea din ziua de azi

  Lumea de azi se-aseamănă cu niste clowni. Îsi pictează feţele cu zâmbete largi, pline de căldură, dar în spate nu ştii câte lacrimi, regrete şi vorbe amare ascund.
   Pe exterior vor să arate perfecţi, să fie totdeauna veseli, siguri pe ei, relaxaţi şi pregătiţi pentru orice întorsătură pe care o poate lua viaţa. Dar în inimile lor tronează disperarea, dezordinea le caracterizează vieţile, iar ceea ce le stă în faţă îi înspăimântă.
   Vor să atragă pe mulţi de partea lor, comportându-se de parcă viaţa ar fii toată numai roz, dar asta până îşi schimbă costumele. Atunci se trezesc parcă dintr-o reverie şi îşi afundă capetele din nou în probleme, fiind puşi faţă în faţă cu realitatea crudă.
   Oamenii din ziua de azi poartă măşti şi înşală pe mulţi pentru a-şi atinge propriile scopuri. Atât de finuţ sunt învăţaţi să lucreze, precum cinci acrobaţi pe-o bicicletă ce încearcă să înainteze pe-o frânghie la cinci mentri înălţime, fără ca aceasta să se rupă.
   Din toate aceste lucruri rele, totuşi ar putea ieşi ceva bun. Haide-ţi să fim şi noi nişte clowni, dar dinaceia care, chiar şi atunci când sunt trişti, să poată face pe alţii fericiţi, să îmbărbăteze chiar dacă cei care au mai multă nevoie de îmbărbătare sunt ei, sa laude chiar şi atunci când ei merită să fie lăudaţi...dar cel mai important, să iubească chiar şi atunci când nu sunt iubiţi. 
   Viaţa e un dar de la Dumnezeu, ce se-aseamănă cu o jonglerie cu mai multe mingi. Însuşi viaţa te jonglează, te joacă şi te trece prin şcoala ei fie că vrei, fie că nu.
  Ceea ce trebuie tu să faci este să analizezi viaţa şi oportunităţiile ei şi din toate să ştii să selectezi doar ce-i bun, curat şi sănătos pentru tine şi cei din jur.
  Fii atent la esentă! Învată din greşeli, ca să nu treci prin viată ca lebăda pe ape!
  Învaţă de la clowni să nu fii egoist, de la dresori să îmblânzeşti orice suflet sălbăticit, de la jongleri să jonglezi şi tu cu viaţa, de la hoţi să furi experienţe şi să înveţi din greşelile altora.... De la acrobaţi să duci o viaţă echilibrată, de la public să ştii să apreciezi frumosul, iar de la urşi, să trăieşti fiecare zi ca şi când ar fi ultima! Nu să repeţi la infinit cuvăntul :" Mor!", dar să iei în calcul că filmul vieţii are ca final moartea.
  Viaţa este o rampă de lansare, un timp de pregătire spre o lume fără sfârşit.
  Oamenii din ziua de azi nu iau în calcul veşnicia, dar tu...? Vrei să ajungi cu lumea sau cu Dumnezeu în Glorie, pentru că ai trăit o viaţă frumoasă alături de El ?!