luni, 15 aprilie 2013

Increde-te in Domnul

 
Dumnezeu nu a inzestrat cu minte nicio alta vietuitoare de pe pamant, decat omul....De aceea noi ar trebui sa-I fim multumitori si ascultatori.
   Isus a promis ca va fi alaturi de noi mereu, ne va ajuta la nevoie, ne va ridica cand vom fi cazuti, ne va sfatui cand vom avea nevoie de un indrumator si ne va purta de grija in fiecare zi.
   Dar oare ne incredem noi pe deplin in El? te-ai intrebat vreodata de ce nu vezi rezolvarea unei probleme desi te-ai rugat pentru ea? Ei bine, poate ca nu vezi rezolvarea pe care o astepti tu, ci alta, dar aceea este cea pregatita pentru tine. Nu te increde numai in ceea ce vezi sau in ceea ce sti  sigur ca-i bun, ci increde-te in Domnul orice ar fi. El stie ce-i mai bine pentru noi toti.
    Imi amintesc ca intr-o vara, la tara in timp ce priveam pe fereastra, am vazut o albina neajutorata prinsa intre geam si perdea, ce incerca cu incapatanare sa ajunga din nou afara, la surorile ei. Acolo si-au gasit sfarsitul multe alte insecte,care precum aceasta albinuta vroiau sa iasa afara prin geam; insa fara nici un rezultat!
Vazand-o cum se chinuia am incercat sa o ajut, inlaturand perdeaua. Asa putea zbura in voie ...Dar ea nici nu mi-a bagat in seama gestul ci a continuat sa bazaie enervata si sa incerce sa iasa cat mai curand prin fereastra. Am reusit sa o indrum spre iesire ,dar si de aceasta data mi-a refuzat oferta si s-a intors la treaba ei istovitoare,de a trece prin geam.
La fel suntem si noi. De multe ori ne dorim ca Dumnezeu sa lucreze doar unde si cum vrem noi. Iar cand vedem ca nu se intampla asa, suntem descurajati si devenim tot mai slabi in credinta.
Dar eu, stiind ce e mai bine pentru albinuta, am reusit sa o prind intr-o hartie, sa o iau de la fereastra si sa ii dau drumul afara. Era salvata!
Asa si Domnul , El vrea ca noi sa nu ne mai impotrivim pentru ca suntem micuti si nestiutori precum acea albinuta incapatanata. El iti intinde mana, vrea sa te salveze, dar tu...?  ii primesti ajutorul ca sa fi salvat? Mergi inainte in incapatanare sau te increzi in Domnul cel Atotputernic?