sâmbătă, 26 septembrie 2015

Ceva mai măreț

Dumnezeu nu ne ia niciodată ceva, pentru a ne da, în schimb, ceva mai rău. Ci întotdeauna El ne pregătește ceva mai bun.
Sunt convinsă că tuturor ni se întâmplă să uităm acest lucru când nu primim ceea ce vrem. Sau când pierdem ceea ce aveam. Ne gândim că Dumnezeu ne-a pedepsit. Sau ne-a părăsit.
Când visele cele mai dragi se sting încet fără să le putem reaprinde, credem că Dumnezeu ne-a lăsat la încercare. Că nu Îi mai pasă de speranțele, dorințele și sentimentele noastre. Că suntem blestemați. Avem impresia că ni s-a făcut o nedreptate, deși, la drept vorbind, nu am fi noi vrednici de bunătățile Sale.

Totuși, noi știm că toate lucurile lucrează înspre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Și chiar mai mult, știm că El nu ne va părăsi. Cu niciun chip nu ne va părăsi!

Care este problema defapt?
”Omul face la planuri, dar Dumnezeu este Cel care ia hotărârea!”
Investim în vise, ne dezvoltăm dorințe, ne facem fel de fel de planuri. Apoi, așteptăm ca acestea să prindă viață. Să-și ia zborul. Să se-ndeplinească. Din fericire, Dumnezeu intervine și le lasă să se materializeze numai cele care sunt pe placul Lui. De ce? Pentru că El are vise mai mărețe pentru noi. Visele noastre sunt, uneori, prea mici. Dumnezeu ne vrea mai sus, pe o treaptă superioară. El ne dorește binele și El cunoaște viitorul. Cine altcineva ar fi mai potivit pentru a-i încredința visele tale decât Dumnezeul care te-a creat?

De aceea, nu descuraja! Ridică-ți ochii spre Cer și mulțumește-I Tatălui Ceresc pentru visele care s-au întors la tine ca un bumerang. Mulțumește-I pentru eșecurile din viața ta, pentru tot ce nu ți-a ieșit după cum ți-ai dorit! Pentru că El are un plan mai măreț pntru tine. Poate nu-l vezi accum, dar fii sigur că-l vei vedea! Predă-ți visele în mâna Lui! Și fii bucuros pentru ceea ce El îți oferă și îți va oferi! Pentru că El este un Tată bun, care dă daruri bune copiilor Săi!

Keep calm and trust God! He's the Master!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu