marți, 1 martie 2016

Gândul lunii

  1 martie.
 O nouă zi. O nouă lună. Un nou început. O nouă șansă. Un nou capitol din viață.

   Întotdeauna am fost captivată de trecerea timpului, care în ultima vreme pare din ce în ce mai grăbit. De cele mai multe ori, priveam schimbarea cu nostalgie sau regret. De data aceasta, însă, mă bucur că a trecut iarna și că a venit, cel puțin teoretic, primăvara. Nu știu cum sunteți voi, dar pentru mine este o liniște în suflet, ca o mare după o furtună. Un fel de asigurare că vor veni vremuri mai bune. Și chiar dacă nu va fi așa, știți vorba aceea, ”speranța moare ultima”.

   Venirea primăverii nu e ca schimbarea oricărui alt anotimp. Venirea primăverii readuce la viață nu numai natura, dar și speranța. Speranța într-o lume mai bună, într-un viitor mai frumos și-ntr-o viață senină. În comparație cu toamna care prevestește vremuri ploioase și reci, primăvara poartă cu sine promisiunea unei alte dimineți, a unui soare cald și a unei noi frumuseți. Toamna poartă în vântul ei amenințarea iernii, dar primăvara conține garanția mult-doritei veri. Nu spun că iarna nu e frumoasă. Ceea ce spun este că primăvara este mai blândă și plăcută. Dacă iarna învăluie totul în fulgi albi de zăpadă, primăvara ninge cu petale albe de cireș.
   Primăvara miroase a viață, a energie și siguranță. Primăvara curăță și reînvie natura. Primăvara deschide porțile grele ferecate-n timpul iernii... lăsând lumina să pătrundă în case, în suflete și în priviri.
   Ce aș putea dori cititorilor mai mult decât o primăvară adevărată în suflet și pe chip?! O primăvară senină, cu gânduri noi, de pace și iubire în inimă! S-aveți în suflet o veșnică primăvară!

,, Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde…” Ieremia 29:11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu