luni, 1 decembrie 2014

Gândul lunii

Bună, oameni dragi! Mă bucur să ne întâlnim din nou aici, la o Rază de Speranță, astăzi, pe 1 decembrie. Este o zi de bucurie. Este ziua națională a României. Este ziua noastră, a românilor, a pământului nostru  udat de atâta sânge de eroi.
Este timpul să ne întoarcem în anul 1918 pentru a realiza Marea Unire! Ar trebui să fim mândrii că sunte români, că ne-am născut în această patrie micuță, dar cu o istorie și o frumusețe pe care mulți și-ar dori-o. Și nu numai de 1 decembrie, ci în fiecare zi din an. România este țara noastră, țara pentru care strămoșii noștrii au luptat pe viață și pe moarte pentru ca ea să se nască, să crească și să rămână unită și independentă. Este țara pe care Dumnezeu a rânduit-o pentru noi.
~Nihil Sine Deo!~

România este cartea în filele căreia sunt prinse atâtea frământări, conflicte și războie, atâtea lacrimi, doruri și vise, atâtea victorii, atâta curaj și atâta sacrficiu. Atâtea amintiri frumoase se ascund pe aceste pagini învechite... și câte încă se mai scriu...România este o carte care merită citită și îngrijită.

România a fost toată viața ei zbuciumată de cei care trăgeau de ea fără milă, să o facă bucăți. Cu atât de multe podoabe, tradiții, obiceiuri... cu atâția oameni frumoși, care au fost, sunt și vor mai fi... ar trebui să ne mândrim. Este timpul să fim mulțumitori pentru patria noastră!


România are nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricând! Are nevoie de protecție, de înțelepciune, de înțelegere, de armonie între locuitorii ei...are nevoie de oameni care să o prețuiască și care să dovedească lumii întregi că a fii român este o mândrie.
România este valoroasă. Haide-ți să o prețuim și să nu o mai desconsiderăm! Haide-ți să ne rugăm pentru ea, pentru noi și pentru cei ce vor veni după noi!
Dumnezeu să binecuvînteze țara noastră, Ronia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu