sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Gândul lunii

   Noiembrie! Ai venit atât de repede că nici n-am apucat să mă dezmeticesc bine. Când a venit toamna? Când a trecut și luna octombrie? Când s-au încheiat deja șapte săptămâni de școală?
O vijelie de minute, oameni, sentimente, culori, speranțe și evenimente...să nu mai spun și ani, m-a cuprins și mă poartă, încă, spre necunoscut.


   Timpul trece și o dată cu el, trecem și noi. Îți mai amintești când erai doar un copilaș și îți doreai atât de mult să crești, să fi și tu "om mare"? Părea că timpul îți făcea în contră. Zilele erau sâcâitor de lungi și, deși făceai multe lucruri interesante, abia așteptai să vină ziua de mâine. Te pierdeai gândindu-te la cît de grozav va fi când vei crește mare, prin câte peripeții vei trece, pe câți oameni îi vei lăsa cu gura căscată de uimire, câte medalii vei strânge, cât de frumoasă va fi viața ta...Te gândeai la momentul în care viața avea "să înceapă cu adevărat" și nu îți dădeai seama că erai, deja, în direct, "live", juncându-ți numărul. "Adevărata viață" începuse deja.
   Din păcate, așa trăim mulți dintre noi. Ne gândim mereu la clipa în care viața noastră va începe cu adevărat, visele noastre își vor lua zborul spre împlinire, iar dragostea va șterge orice urmă a trecutului. Chiar dacă nu recunoaștem, și noi, "oamenii mari", mai credem încă în povești. Și nu orice fel de povești, ci dintr-acelea cu "happy end". Suntem nerăbdători să trecem peste partea cu: "A fost o dată, ca niciodată..." ca să ajungem în miezul aventurii. Apoi, visăm cu ochii deschiși la partea cu: "și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți."
  Dacă ești încă în perioada copilăriei, nu te grăbi să crești! Când suntem mici, vrem să fim "oameni mari", iar când am ajuns "oameni mari", am da orice să mai fim din nou copii. Așa că, bucură-te, joacă-te și prețuiește-ți copilăria cât de mult poți! De crescut, oricum vei crește! Dar de întors timpul înapoi nu se mai poate.
  Dacă ești tînăr sau mai înaintat în vârstă, oprește-te din a mai aștepta ca viața ta să înceapă cu-adevărat! Viața a început deja! Trece timpul și tot ceea ce îți va mai rămâne, vor fi visele tale călătoare, încă neîmplinite. Astăzi îți poți schimba viața, schimbându-ți atitudinea. Nu mai aștepta!  Trăiește de astăzi viața pe care ți-ai dorit-o din totdeauna! Îndrăznește să fii ceea ce ai visat! Bucură-te de fiecare perioadă, de fiecare anotimp al vieții și strânge comori veșnice!