sâmbătă, 4 mai 2013

Dumnezeu este dragoste

"Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.
Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.
 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.
 Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.
Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; dacă ne iubim unii pe alţii, Dumnezeu rămâne în noi, şi dragostea Lui a ajuns desăvârşită în noi.
 Cunoaştem că rămânem în El şi că El rămâne în noi prin faptul că ne-a dat din Duhul Său.
 Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.
Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.
Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta; astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii.
 În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste.
Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.
Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?
Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său. "
1 Ioan 4: 7-21

" Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Ioan 3: 16

Toate ne spun de dragostea lui Dumnezeu pentru noi. El a venit pe pamant ca sa spele pacatele mele si ale tale. A venit nu sa judece, ci sa mantuiasca ( Ioan 3:17 ). El a venit sa ne elibereze de blestemul pacatului, murind in locul intregii omeniri pe-o cruce la Golgota. A murit pentru noi, din dragoste. Prin sangele nevinovat ce s-a scurs atunci, noi putem fi spalati, iertati, eliberati de orice pacat.
 Suferind cumplit, Isus s-a gandit la noi toti, la pacatele noastre, s-a gandit la TINE!
 Dupa trei zile a inviat si s-a inaltat la cer, pentru a ne pregati un loc, ca acolo unde este El sa ajungem si noi!
Hristos a murit si a inviat pentru tine, dar tu ce faci pentru El?

A venit pe pamant sa ne dea un exemplu, sa moara ca noi sa avem viata vesnica in Paradis, iar apoi sa invieze.
 Isus a biruit moartea, Isus e Regele meu! Spune si tu acest lucru, deschide-I inima si lasa-L sa stearga si vina ta. Preda-I azi viata ta, caiestete de toate pacatele din trecut si ia-L pe El ca ajutor, Domn si Dumnezeu al tau si al familiei tale, de acum- incolo! ( Iosua 24:15 )
 Hristos a inviat! El e viu si astazi! Hristos a biruit moartea! sa spunem cu totii acum: Hristos a inviat!